Oké, mijn ‘eerste januari’ begint dan maar op 19 februari. Onder het motto beter laat dan nooit, steek ik mijn blog in een nieuw jasje én in een nieuwe taal. Na 3 jaar sporadisch actief zijn op deze blog, wil ik het eens met plezier grondig doen. Waarom nu? Ahja, zoals met de rest; je hebt er zin in en dan doe je het lekker maar. Oké, stiekem denk ik ook wel aan mijn journalistieke toekomst.

Voor diegene die mij nog niet kennen:

Ik ben B****. Hoewel iedereen waarschijnlijk al weet wie ik ben, wil ik deze keer wat meer anonimiteit bewaren. Eens zien hoe hard dit mij zal lukken in deze digitale tijd. Oké, verdergaan. Ik begon deze blog september 2015. Het moment waarop ik vertrok naar Toronto, Canada in mijn derde bachelor. Onder ons gezegd en gezwegen: dé beste tijd van mijn leven. Ik studeerde er een semester Professional Communication aan Ryerson University. Ja hallo, ik word helemaal warm vanbinnen als ik eraan terugdenk. Tijden …

Ik schreef toen in het Engels omdat … Ik weet het eigenlijk niet. Om mijn Engels te oefenen? Waarschijnlijk, en omdat ik heel wat nieuwe internationale vrienden had gemaakt. Zo bleef ik maar in het Engels schrijven gedurende drie jaar lang. Ik wil het Engelstalige gedeelte ook nu niet uitsluiten. Momenteel volg ik Spaans ter voorbereiding op mijn Erasmus 2019 in Madrid. Dus, wie weet, post ik wel eens in het Spaans!

De eerste uitwisseling was meteen ook de aanzet voor meerdere avonturen. Ik studeerde af in januari 2017 aan Artevelde. Ja lap, wat doe ik nu? Verder studeren? Werken? Maar … wat wil ik? Het ideale moment om er even tussenuit te knijpen en door Azië te backpacken. Helemaal alleen. Gedurende twee maanden trok ik met mijn rugzak door Myanmar, Thailand en Maleisië. Een hele ervaring, en ik doe het zo opnieuw. Misschien wel wanneer ik opnieuw afstudeer, maar dan door Zuid-Amerika.

Ik kwam eventjes op adem in België voor een maand (en ook om geld te verdienen). Daarna vertrok ik opnieuw richting Canada. Tja, waarom vraag je je af? Ik had een Canadees vriendje. Ja, ik had, want een LAT-relatie op 20-jarige leeftijd is een hele commitment. Zo verbleef ik daar opnieuw 3 maanden en maakte ik een tripje naar het walhalla voor shoppen, New York.

Voor de rest, studeer ik Journalistiek aan de Universiteit Gent en vertoef ik dus in het mooie Gent. Een stad naar min erte. Iemand merkte onlangs op dat ik ‘al lang’ studeer. Ik weet niet zo goed wat die persoon onder lang verstaat, maar misschien inderdaad, lang want ik sta niet te springen om in het werkleven te stappen! Ik twijfel zelfs over een ma-na-ma. Nu ja, ik weet niet of de mama en papa daar zo blij mee zullen zijn. Op intellectuele groei staat geen prijs?

Zoals mijn vorige blogposts zullen deze posts ook gaan over ‘t leven van een drieëntwintigjarige single, maar dan in het Nederlands. Of Engels. Of Spaans.

❤❤❤

Billy

TWITTER