Wat ben ik blij dat je je weg tot deze website hebt gevonden! Welkom!

Deze blog startte ik op in 2015 en gebruikte deze voor talloze redenen: een uitwisseling naar Canada, backpacken in Zuid-Oost Azië, een Erasmus naar Spanje, het verwerken van een hartbreuk tot gewoon mijn gedachten kwijt willen. Maar één iets hebben al deze verschillende onderwerpen gemeenschappelijk: abrupt stopte ik met posten over het onderwerp. Heel vaak dacht ik namelijk dat wat ik vertelde, irrelevant was.

Na het lezen van Lean In van Sheryl Sandberg realiseerde ik mij dat vrouwen (ik durf veralgemenen) nogal vaak vinden dat wat ze vertellen onbelangrijk is. Mannen daarentegen … steken maar al te graag een monoloog af waarin ze “kennis”, al dan niet gevraagd, als een kanon op je af vuren. Het is eigenlijk maar een kleine anekdote, maar ik denk dat het voor mij persoonlijk een duwtje heeft gegeven om deze blog eindelijk serieus te nemen. Anders doe ik net wat deze paternalistische maatschappij van mij verwacht: mijn mond houden.

Nu heb ik geen zin meer om mijn mond te houden want ik ondervind meer en meer dat de algemene kennis ontoereikend is over bepaalde onderwerpen, of dat ik schaamte voel wanneer ik een onderwerp aansnijd. Verschillende onderwerpen zijn nog steeds taboe (ook al beweren we maar al te graag dat dat niet meer zo is). Zo denk ik aan menstruatie, anale seks, vrouwelijke orgasmes, porno in alle geuren en kleuren, abortussen, miskramen, vaginale geuren, sperma, seksspeeltjes, feminisme, seksualiteit, etniciteit … Deze onderwerpen, al dan niet gevoelig, treffen steeds meer en meer mijn leefwereld. Ik denk maar aan abortussen en miskramen waar ik zielig weinig vanaf weet. Hierdoor kon ik mijn vrienden niet goed genoeg opvangen of wist ik niet wat te verwachten eenmaal bij de dokter.

Met andere woorden, ik wil dat deze blog een plaats wordt waar je je minder alleen voelt (mocht dat zo zijn). Met de aangehaalde onderwerpen wil ik jou, als lezer, verschillende invalshoeken aanreiken. Lees en wees kritisch. Stel vragen. Wees nieuwsgierig. Open dialogen met vrienden en familie. Maak de onderwerpen bespreekbaar.

liefs,
B