Mijn leukste plekjes in Gent

Onlangs ontdekte ik een leuk winkeltje dichtbij mijn faculteit. Ik had het al een paar keer gespot, maar nog nooit was ik binnengegaan. Toen ik zocht naar een leuk cadeautje voor een goeie vriendin dacht ik ‘laten we de stap wagen en eens een nieuwe winkel ontdekken’. Nog iemand die eigenlijk een beetje stress heeft als je een nieuwe winkel binnenstapt? Stress is misschien een groot woord, maar toch zo dat gekriebel van wat zal ik hier ontdekken. Lol, ik klink hier precies gelijk een seutje. Ahja, ik vind duidelijk geluk in de kleine dingen haha. Dus toen ging ik de ‘yay’ binnen.

Yay verkoopt leuke party goods en cadeautjes. Alles ‘blinkt’ er waardoor je op het eerste gezicht alles wil kopen. Ze verkopen er ballonnen tot piñatas tot leuke cupcake kits! Ben je niet van Gent of niet vaak in Gent? Yay heeft ook een winkel in Antwerpen of je kan online shoppen. Voor mijn vriendin kocht ik de leuke vlaggetjes uit stof als decoratie voor op haar kot. Ik gaf wat kleine knijpertjes van de Ava erbij zodat we er polaroids aan konden hangen. Wat we niet hebben gedaan want ik was mijn polaroid vergeten en kon dus geen foto’s nemen. Oeps. Het is het idee dat telt hé.

Als ik ‘s middags honger krijg ga ik soms naar de Aula. Ik eet eigenlijk de hele dag door, maar ik bedoel als snelle lunch raad ik de broodjes aan van de Aula. Ella leerde mij de gerookte beenhamsalade (ofzoiets) kennen! Heerrrrrlijk. Wel alleen maar voor dagen wanneer ik wat overschot heb op mijn studentenbudget want de broodjes zijn duur (ik denk dat ik vorige week 4,50 euro heb betaald). Zeker als je het vergelijkt met de prijzen van de UGent voor een broodje. Wel ja, alles is duur in vergelijking met de prijzen van het studentenresto.

Paard van Troje en Take Five zijn leuke koffieplekjes. Ik geef misschien eerder de voorkeur aan het Paard van Troje want als je boven zit in de Take Five galmt het. Eenmaal binnen bestel ik altijd een chocomelk (want ik drink geen koffie en nee, ik wil het niet leren drinken). Het Paard van Troje is trouwens ook een leuke boekenwinkel. Soms zou ik wel een stuk taart bij mijn chocomelk durven eten. Durver dat ik ben. Hoewel ik je zou aanraden naar Julie’s House te gaan als je een yummie stuk taart of cupcake wilt eten. Dat zijn pas caloriebommen en als je er een hebt gegeten vult het je maag net zoals een (heel ongezonde) avondmaal. #student

Bal infernal op de vrijdagsmarkt is ook een gezellig plekje. Je kan er een boek uit de rekken halen en lezen of vragen achter gezelschapspelletjes. Ik leer er soms overdag zodat ik eens wat anders zie dan de muren van de bibliotheek.

‘s Avonds wat gaan drinken met friends doe ik duuuuh ook graag. (En ik vraag mij dan af waarom ik niet toekom met mijn wekelijks budget …) Op dit moment vind ik de Alchemist het leukst. Een leuke, relaxte sfeer, je kijkt op het eerste verdiep uit op het Gravensteen. Waarom zeg ik dat; het uitzicht is echt niet zo mooi. Ik bedoel gewoon dat het echt gezellig zitten is. Misschien ook wel de plek bij uitstek voor een eerste date? Mocht je eens wat nieuws willen proberen dat niet het Spijker is. Bal infernal is in de avond in ieder geval ook een aanrader! Ik heb ze alle drie al eens uitgetest op eerste dates haha …

Ben ik de enige die vindt dat het Spijker een écht date-café is? Je moet er eens op letten als je iets gaat drinken daar. Couples everywhere.

Je kan natuurlijk ook een avondwandeling maken langs het kanaal want dat kost helemaal niets hihi. En in de zomer kan je langs de graslei zitten met wat vrienden en een flesje rosé, witte wijn of, oké, fruitsap.

Als iemand nog leuke plekjes kent, let me know in the comments below!

Next

Zussen van mij

1 Comment

  1. Hehe de Alchemist is inderdaad een leuk café voor eerste dates! Ik vind het uitzicht op het Gravensteen wel echt prachtig 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: